Dlaczego warto?
- Głęboko odżywia i regeneruje skórę suchą, podrażnioną
- Wzmacnia funkcję bariery i poprawia strukturę skóry
- Koi, nawilża i redukuje zaczerwienienia
- Chroni przed wolnymi rodnikami i utratą wilgoci
- Poprawia elastyczność i wygładza drobne zmarszczki
Cechy produktu:
- 99% składników pochodzenia naturalnego
- 73% składników z upraw ekologicznych
- 100% wegański
- Produkt cruelty-free
- Ślad węglowy: 345 g CO₂ (50 ml)
Typ skóry:
Sucha, wrażliwa, reaktywna, odwodniona, skłonna do podrażnień
Sposób użycia:
Stosuj codziennie rano i wieczorem, na oczyszczoną i stonizowaną skórę twarzy, szyi i dekoltu. Delikatnie wmasuj aż do wchłonięcia. Krem możesz łączyć z serum lub stosować samodzielnie jako intensywnie regenerujący kosmetyk do cery osłabionej. Idealny do stosowania w sezonach przejściowych i w trakcie regeneracji.
Kluczowe składniki aktywne:
- BIOME+ (Poziom 2 i 3) – wspiera mikrobiom skóry, chroni i przyspiesza regenerację
- Aloe Vera – koi, łagodzi, wspomaga gojenie
- Masło shea – silnie odżywia, wspiera barierę lipidową i elastyczność skóry
- Kwas hialuronowy – intensywnie nawilża, wygładza zmarszczki, działa przeciwzapalnie
- Witamina C (Ascorbyl Palmitate) – silny antyoksydant, poprawia koloryt i blask
- Witamina E (Tocopherol) – wzmacnia i chroni przed starzeniem oksydacyjnym
Składniki (INCI):
Aloe Barbadensis Leaf Extract (ekstrakt z aloesu), Simmondsia Chinensis Seed Oil (olej jojoba), Squalane, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter (masło shea)*, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Polymnia Sonchifolia Root Extract (ekstrakt z yacon), Inulin, Lactobacillus, Stearic Acid, Palmitic Acid, Lactobacillus Ferment, Xanthan Gum, Bisabolol, Sodium Phytate, Caprylyl Glycol, Sodium Hyaluronate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Sodium Anisate, Helianthus Annuus Seed Oil (olej słonecznikowy), Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Dehydroacetic Acid, Aqua (woda), Vanillin, Gamma-Decalactone
* składniki z upraw ekologicznych
99% wszystkich składników pochodzenia naturalnego
73% wszystkich składników pochodzi z upraw ekologicznych